Lokacija: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek » Studenti » Obavijesti » Otvoren natječaj za podnošenje prijava za mobilnosti

Otvoren natječaj za podnošenje prijava za mobilnosti

OTVOREN NATJEČAJ ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA MOBILNOSTI U SKLOPU CEEPUS MREŽA ZA IDUĆU AKADEMSKU GODINU

Natječaj za zimski semestar otvoren je do 15. lipnja, no već sada možete podnositi prijave i za ljetni semestar 2017./2018. Podnošenje prijava za zimski semestar bit će moguće i nakon 15. lipnja (opcija podnošenja prijava ostaje otvorena kroz cijelu godinu, no prijave se odobravaju do potrošenosti kvota).

Natječaj za ljetni semestar službeno se zatvara 31. listopada, no sustav ostaje otvoren i nakon tog datuma. Bez obzira na fleksibilnost rokova u CEEPUS-u, rokova treba pridržavati jer u suprotnom uredi za CEEPUS pojedinih zemalja, nakon navedenih rokova, mogu vaše kvote dodijeliti drugoj mreži ili „freemover“ prijaviteljima.

Nakon dva roka za prijave mrežnih mobilnosti, tijekom studenog će biti otvoren natječaj za „freemover“ mobilnosti (mobilnosti izvan CEEPUS mreža na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani gdje god žele).

Studentske mobilnosti traju mjesec dana, a za iduću akademsku godinu dobili smo mobilnosti za Mađarsku, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju. Stipendije ovise o zemlji u kojoj se mobilnost izvršava (negdje se dobiva samo novac, a u nekim zemljama osim financijske naknade dobiva se i smještaj, javni prijevoz, osiguranje, subvencionirana prehrana itd.), dok se putni troškovi sufinanciraju od strane Nacionalnog ureda za CEEPUS.

Prijava za mobilnosti provodi se putem web stranice programa: www.ceepus.info

Za pomoć oko prijave, ali i za sva druga pitanja, slobodno se obratite Uredu za međunarodnu suradnju (prizemlje, soba br. 46).